Julbord
med Follingers
Fira in julen med oss under en kväll fylld av elegans och smakupplevelser utöver det vanliga.
Låt dig förtrollas av vårt julbord, där varje detalj är noggrant tillagad – från handgjorda delikatesser till julens klassiska smaker i en modern tappning.
I en stämningsfull miljö kan du koppla av och njuta medan vi tar hand om er.
Information
Vecka 48-51
Fredag och lördag från kl. 17
Söndag från kl. 15
I år erbjuder vi även jullunch för pensionärer
torsdagen den 12/12 och 19/12 kl. 14,
pris 375 kr/person
Företag, föreningar, byalag och andra större grupper är välkomna att kontakta oss för bokning av andra datum via e-post: boka@follingers.se
Vi erbjuder även i år julbord och nyårssupé för avhämtning.
Boka bord eller avhämtning för jul och nyår via vår hemsida.
Julperioden
V48
Fredag 29/11 Julbord Från kl. 17.00 ankomst mellan 17-18.30
Lördag 30/11 Julbord Från kl. 17.00 ankomst mellan 17-18.30
Söndag 1/12 Adventslunch med glögg och pepparkakor (bokad lunch)
V49
Fredag 6/12 Julbord Från kl. 17.00, ankomst mellan 17-18.30
Lördag 7/12 Julbord Från kl. 17.00, ankomst mellan 17-18.30
Söndag 8/12 Julbord Från kl. 15.00, ankomst mellan 15–16.30
V50
Torsdag 12/12 Pensionär Jullunch kl. 14.00
Fredag 13/12 Julbord Från kl. 17.00 ankomst mellan 17-18.30
Lördag 14/12 Julbord Från kl. 17.00 ankomst mellan 17-18.30
Söndag 15712 julbord Från kl. 15.00 ankomst mellan 15-16.30
V51
Torsdag 19/12 Pensionär Jullunch kl 14.00
Fredag 20/12 Julbord Från kl. 17 ankomst mellan 17-18.30
Lördag 21/12 julbord Från kl. 17 ankomst mellan 17-18.30
V 52
Måndag 23/12 Hämtning av julbuffé kl. 18-20
Tisdag 24/12 Julafton Hämtning av julbuffé kl. 10-12
En julfest för avhämtning
Meny för avhämtning
Upplagt i engångsskålar
Det småvarma värmer man själv
Pris vuxen: 425 kr/ person
Pris barn: 250 kr/ person
Sillar
-
Krämig lök och västerbottensill
-
Vår egna Senapsill
-
Lingon & Svartpepparsill
Kallskuret
-
Griljerad Julskinka
-
Paté med björnbärsmarmelad
-
Rensalami
-
Kallrökt innanlår
Fisk
-
Gravad regnbåge från Börtnan
-
Röra på varmrökt regnbåge
-
Ägghalva med handskalade räkor och dillmajo
Småvarmt
-
Janssons frestelse
-
Våra egna köttbullar
-
Prinskorv
-
Honungsglaserad fläsksida
Tillbehör
-
Gravlaxsås
-
Rödbetssallad
-
Senap
-
Gräddsås
-
Gräddfil
-
Hackad rödlök
Dessert
-
Ris à la Malta med twist
Jullunch för pensionärer
Alla rätter är tillagade från grunden här i vårt eget kök
Pris lunch: 375 kr/ person
Kall tallrik
-
Två sorters sill med tillbehör
-
Gravad regnbåge från Börtnan
-
Jämtländsk Kalllrökt nött innanlår med selleri sallad
-
Griljerad skinka med smörslungad grönkål och rostad mandel.
-
Egentillverkad viltpaté med björnbärsmarmelad
Varm tallrik
-
Honung- och svartpeppar-glaserad fläsksida
-
Vår egen timjanskryddade lammkorv med rödkål
-
Prinskorv
-
Julkryddad viltbulle
-
Brysselkål med knaperstekt röktsida
-
Potatis
-
Gräddsås
Dessert
-
Ris à la Malta med twist
-
Kaffe och kaka
Julfestmåltid
Alla rätter är tillagade från grunden här i vårt eget kök
Pris: 645 kr/ person
Första Tallriken
-
Vår egna senapsill
-
Krämig lök och västerbottensill
-
Lingon- och svartpepparsill
-
Gubbröra på Marias hårdbröd
-
Kokt potatis
-
Hackad rödlök, skuren gräslök, smetana
Andra Tallriken
-
Dillgravad regnbåge från Börtnan med citrus- och senapsås
-
Kallrökt regnbåge från Börtnan, picklad kålrabbi, pepparot
-
Regnbåge med forellrom på nybakad kavring
-
Bakad regnbåge med picklad fänkål och srirachamajo
Tredje Tallriken
-
Vår egen viltpaté av hjort och rådjur, kantareller, pistagenötter med björnbärs- och balsamicomarmelad
-
Örtgravad ren med enbärsmajo, picklad fänkål, rostad purjo
-
Vår egen lammkorv på en bädd av rödkålscoleslaw
-
Griljerad skinka på julig grönkål och rostad mandel
Fjärde Tallriken
-
Honung- och svartpeppar-glaserad fläsksida och gräddkokt selleripure
-
Älg- och hjortfärsbulle med viltsås
-
Kryddig salsicciakorv på belugalinser i tomatsås
-
Smörstekt brysselkål med knaprig varmrökt sida
-
Potatis- och västerbottenbakelse