top of page

Julbord
med Follingers

Fira in julen med oss under en kväll fylld av elegans och smakupplevelser utöver det vanliga.

Låt dig förtrollas av vårt julbord, där varje detalj är noggrant tillagad – från handgjorda delikatesser till julens klassiska smaker i en modern tappning.

I en stämningsfull miljö kan du koppla av och njuta medan vi tar hand om er.

Information
 

Vecka 48-51
Fredag och lördag från kl. 17
Söndag från kl. 15

I år erbjuder vi även jullunch för pensionärer

torsdagen den 12/12 och 19/12 kl. 14,

pris 375 kr/person

Företag, föreningar, byalag och andra större grupper är välkomna att kontakta oss för bokning av andra datum via e-post: boka@follingers.se

Vi erbjuder även i år julbord och nyårssupé för avhämtning.
Boka bord eller avhämtning för jul och nyår via vår hemsida.

Info
tider

Julperioden 

V48

Fredag 29/11 Julbord Från kl. 17.00 ankomst mellan 17-18.30

Lördag 30/11 Julbord Från kl. 17.00 ankomst mellan 17-18.30

Söndag 1/12 Adventslunch med glögg och pepparkakor (bokad lunch)

V49

Fredag 6/12 Julbord Från kl. 17.00, ankomst mellan 17-18.30

Lördag 7/12 Julbord Från kl. 17.00, ankomst mellan 17-18.30

Söndag 8/12 Julbord Från kl. 15.00, ankomst mellan 15–16.30

V50

Torsdag 12/12 Pensionär Jullunch kl. 14.00

Fredag 13/12 Julbord Från kl. 17.00 ankomst mellan 17-18.30

Lördag 14/12 Julbord Från kl. 17.00 ankomst mellan 17-18.30

Söndag 15712 julbord Från kl. 15.00 ankomst mellan 15-16.30

V51

Torsdag 19/12 Pensionär Jullunch  kl 14.00 

Fredag 20/12 Julbord Från kl. 17 ankomst mellan 17-18.30

Lördag 21/12 julbord Från kl. 17 ankomst mellan 17-18.30

V 52

Måndag 23/12 Hämtning av julbuffé kl. 18-20

Tisdag 24/12 Julafton Hämtning av julbuffé kl. 10-12

avhämtning

 

En julfest för avhämtning
 

Meny för avhämtning

Upplagt i engångsskålar

Det småvarma värmer man själv

Pris vuxen: 425 kr/ person

Pris barn: 250 kr/ person
 

Sillar

  • Krämig lök och västerbottensill

  • Vår egna Senapsill

  • ​Lingon & Svartpepparsill

Kallskuret

  • ​Griljerad Julskinka

  • Paté med björnbärsmarmelad

  • Rensalami

  • Kallrökt innanlår

Fisk

  • Gravad regnbåge från Börtnan

  • Röra på varmrökt regnbåge

  • Ägghalva med handskalade räkor och dillmajo

Småvarmt

  • Janssons frestelse

  • Våra egna köttbullar

  • Prinskorv

  • Honungsglaserad fläsksida

Tillbehör

  • Gravlaxsås

  • Rödbetssallad

  • Senap

  • Gräddsås

  • Gräddfil

  • Hackad rödlök

Dessert

  • Ris à la Malta med twist

pensionär

 

Jullunch för pensionärer

Alla rätter är tillagade från grunden här i vårt eget kök

Pris lunch: 375 kr/ person

Kall tallrik

  • Två sorters sill med tillbehör

  • Gravad regnbåge från Börtnan

  • Jämtländsk Kalllrökt nött innanlår med selleri sallad

  • Griljerad skinka med smörslungad grönkål och rostad mandel.

  • Egentillverkad viltpaté med björnbärsmarmelad 

Varm tallrik

  • Honung- och svartpeppar-glaserad fläsksida

  • Vår egen timjanskryddade lammkorv med rödkål

  • Prinskorv

  • Julkryddad viltbulle

  • Brysselkål med knaperstekt röktsida

  • Potatis

  • Gräddsås

Dessert

  • Ris à la Malta med twist

  • Kaffe och kaka

julbord

 

Julfestmåltid

Alla rätter är tillagade från grunden här i vårt eget kök

Pris: 645 kr/ person

Första Tallriken

  • Vår egna senapsill

  • Krämig lök och västerbottensill

  • Lingon- och svartpepparsill

  • Gubbröra på Marias hårdbröd

  • Kokt potatis

  • Hackad rödlök, skuren gräslök, smetana
     

Andra Tallriken

  • Dillgravad regnbåge från Börtnan med citrus- och senapsås

  • Kallrökt regnbåge från Börtnan, picklad kålrabbi, pepparot

  • Regnbåge med forellrom på nybakad kavring

  • Bakad regnbåge med picklad fänkål och srirachamajo

Tredje Tallriken

  • Vår egen viltpaté av hjort och rådjur, kantareller, pistagenötter med björnbärs- och balsamicomarmelad

  • Örtgravad ren med enbärsmajo, picklad fänkål, rostad purjo

  • Vår egen lammkorv på en bädd av rödkålscoleslaw

  • Griljerad skinka på julig grönkål och rostad mandel

Fjärde Tallriken

  • Honung- och svartpeppar-glaserad fläsksida och gräddkokt selleripure

  • Älg- och hjortfärsbulle med viltsås

  • Kryddig salsicciakorv på belugalinser i tomatsås

  • Smörstekt brysselkål med knaprig varmrökt sida

  • Potatis- och västerbottenbakelse

Dessertbord

Ett inbjudande dessertbord fyllt med läckerheter, noggrant tillagade från grunden. Varje godsak är omsorgsfullt bakad och dekorerad för att skapa en fest för både ögat och smaklökarna. Här finns allt från krämiga mousser och saftig pannacotta till spröda småkakor och delikata praliner. Varje bit är en smakupplevelse, skapad med kärlek och en känsla för detaljer.

bottom of page