
Julbord
med Follingers
Fira in julen med oss under en kväll fylld av elegans och smakupplevelser utöver det vanliga.
Låt dig förtrollas av vårt julbord, där varje detalj är noggrant tillagad – från handgjorda delikatesser till julens klassiska smaker i en modern tappning.
I en stämningsfull miljö kan du koppla av och njuta medan vi tar hand om er.
Information
Vecka 48-51
Fredag och lördag från kl. 17
Söndag från kl. 15
I år erbjuder vi även jullunch för pensionärer
torsdagen den 10/12 kl. 14,
pris 395 kr/person
Företag, föreningar, byalag och andra större grupper är välkomna att kontakta oss för bokning av andra datum via e-post: boka@follingers.se
Vi erbjuder även i år julbord och nyårssupé för avhämtning.
Boka bord eller avhämtning för jul och nyår via vår hemsida.
Julperioden
V48
Fredag 28/11 Julbord Från kl. 17.00 ankomst mellan 17-18.30
Lördag 29/11 Julbord Från kl. 17.00 ankomst mellan 17-18.30
Söndag 30/11 Julbord Från kl. 15.00 ankomst mellan 15-16.30
V49
Torsdag 4/12 Julbord Från kl. 17.00, ankomst mellan 17-18.30
Fredag 5/12 Julbord Från kl. 17.00, ankomst mellan 17-18.30
Lördag 6/12 Julbord Från kl. 17.00, ankomst mellan 17-18.30
Söndag 7/12 Julbord Från kl. 15.00, ankomst mellan 15–16.30
V50
Onsdag 10/12 Pensionär Jullunch kl. 14.00
Torsdag - Söndag 11- 14/12 STÄNGT
pga sonens civilingenjörsexamen i Luleå
V51
Torsdag 18/12 Julbord Från kl. 17, ankomst mellan 17-18.30
Fredag 19/12 Julbord Från kl. 17, ankomst mellan 17-18.30
Lördag 20/12 Julbord Från kl. 17, ankomst mellan 17-18.30
Söndag 21/12 Julbord Från kl. 15.00, ankomst mellan 15–16.3
V 52
Tisdag den 23/12 Hämtning av julbord take away kl. 18-20
Onsdag den 24/12 Julafton Hämtning av julbord take away kl. 10-12
En julfest för avhämtning
Meny för avhämtning
Upplagt i engångsskålar
Det småvarma värmer man själv
Pris vuxen: 465 kr/ person
Pris barn: 250 kr/ person
Boka tid för avhämtning via hemsidan
23/12 kl. 18:00-20:00
24/12 kl. 10:00-12:00
Sillar
-
Calvadossill med äpple, valnötter & gräddfil
-
Vår egna egna senapssill
-
Gin- & gurksill med svartpeppar
Fisk
-
Gravad regnbåge från Börtnan
-
Röra på varmrökt regnbåge
-
Ägghalva med handskalade räkor och dillmajo
Kallskuret
-
Griljerad julskinka
-
Paté med björnbärsmarmelad
-
Rensalami
-
Kallrökt innanlår
Tillbehör
-
Gravlaxsås
-
Rödbetssallad
-
Senap
-
Gräddsås
-
Gräddfil
-
Hackad rödlök
Småvarmt
-
Janssons frestelse
-
Våra egengjorda köttbullar
-
Prinskorv
-
Honungsglaserad fläsksida
Dessert
-
Lingoncheesecake med pepparkakor och kola
Jullunch för pensionärer
Alla rätter är tillagade från grunden här i vårt eget kök
Pris lunch: 395 kr/ person
Kall tallrik
-
Två sorters sill med tillbehör
-
Gravad regnbåge från börtnan
-
Jämtländskt Kallrökt nötinnanlår med sellerisallad
-
Griljerad skinka med smörslungad grönkål och rostad mandel.
-
Egentillverkad viltpaté med björnbärsmarmelad
Varm tallrik
-
Honung och svartpeppar glaserad fläsksida
-
Vår egen timjankryddade lammkorv med rödkål
-
Prinskorv
-
Julkryddad Viltbulle
-
Brysselkål med knaperstekt rökt sida
-
Potatis
-
Gräddsås
Dessert
-
Ris à la Malta
-
Kaffe och kaka
Julfestmåltid
Alla rätter är tillagade från grunden här i vårt eget kök
Pris: 695 kr/ person
Första Tallriken
-
Calvadossill med äpple, valnötter & gräddfil
-
Vår egna egna senapssill
-
Gin- & gurksill med svartpeppar & cintronzest
-
Gubbröra på Marias knäckebröd
-
Kokt potatis
-
Hackad rödlök, skuren gräslök, smetana
Andra Tallriken
-
Lättgravad regnbåge med citruskräm
-
Kallrökt regnbåge med färskostkräm, pepparrot & picklad kålrabbi
-
Bakad regnbåge med wakamesallad, hjotronchutney & sojamajo
-
Tatare på lättgravad regnbåge med dillmajo på Marias kavring
Tredje Tallriken
-
Marias smörstekta surdegsbröd med rensalami, krämig färskost & picklade kantareller
-
Örtgravad hjort med enbärsmajo, picklad fänkål & rostad purjolök
-
Vår egengjorda lammkorv på en bädd av syrad rödkål
-
Griljerad skinka på julig grönkål, rostad mandel & vår egen senap
Fjärde Tallriken
-
Honung och svartpeppar-glaserad fläsksida och gräddkokt selleripuré
-
Älg- och hjortfärsbulle med vilt sås
-
Kryddig salsicciakorv på belugalinser i tomatsås
-
Smörstekt brysselkål med knaprig varmrökt sida
-
Potatis- och västerbottenbakelse
Dessertbord
Upplev ett dessertbord utöver det vanliga. Varje liten skapelse är tillagad från grunden med noga utvalda råvaror och en känsla för perfektion. Låt dig förföras av våra mousser, pannacottor, småkakor och praliner. En kulinarisk resa där varje detalj är genomtänkt för att imponera både på ögat och smaklökarna.
