top of page

Julbord
med Follingers

Fira in julen med oss under en kväll fylld av elegans och smakupplevelser utöver det vanliga.

Låt dig förtrollas av vårt julbord, där varje detalj är noggrant tillagad – från handgjorda delikatesser till julens klassiska smaker i en modern tappning.

I en stämningsfull miljö kan du koppla av och njuta medan vi tar hand om er.

Information
 

Vecka 48-51
Fredag och lördag från kl. 17
Söndag från kl. 15

I år erbjuder vi även jullunch för pensionärer

torsdagen den 10/12  kl. 14,

pris 395 kr/person

Företag, föreningar, byalag och andra större grupper är välkomna att kontakta oss för bokning av andra datum via e-post: boka@follingers.se

Vi erbjuder även i år julbord och nyårssupé för avhämtning.
Boka bord eller avhämtning för jul och nyår via vår hemsida.

Info
tider

Julperioden 

V48

Fredag 28/11 Julbord Från kl. 17.00 ankomst mellan 17-18.30

Lördag 29/11 Julbord Från kl. 17.00 ankomst mellan 17-18.30

Söndag 30/11 Julbord Från kl. 15.00 ankomst mellan 15-16.30

V49

Torsdag 4/12 Julbord Från kl. 17.00, ankomst mellan 17-18.30

Fredag 5/12 Julbord Från kl. 17.00, ankomst mellan 17-18.30

Lördag 6/12 Julbord Från kl. 17.00, ankomst mellan 17-18.30

Söndag 7/12 Julbord Från kl. 15.00, ankomst mellan 15–16.30

V50

Onsdag 10/12 Pensionär Jullunch kl. 14.00

Torsdag - Söndag 11- 14/12 STÄNGT

pga sonens civilingenjörsexamen i Luleå

V51

Torsdag 18/12 Julbord Från kl. 17, ankomst mellan 17-18.30
Fredag 19/12 Julbord Från kl. 17, ankomst mellan 17-18.30
Lördag 20/12 Julbord Från kl. 17, ankomst mellan 17-18.30
Söndag 21/12 Julbord Från kl. 15.00, ankomst mellan 15–16.3

V 52

Tisdag den 23/12 Hämtning av julbord take away kl. 18-20
Onsdag den 24/12 Julafton Hämtning av julbord take away kl. 10-12

avhämtning

 

En julfest för avhämtning
 

Meny för avhämtning

Upplagt i engångsskålar

Det småvarma värmer man själv

Pris vuxen: 465 kr/ person

Pris barn: 250 kr/ person

Boka tid för avhämtning via hemsidan
23/12 kl. 18:00-20:00
24/12 kl. 10:00-12:00

 

Sillar

  • Calvadossill med äpple, valnötter & gräddfil

  • Vår egna egna senapssill

  • Gin- & gurksill med svartpeppar

Fisk

  • Gravad regnbåge från Börtnan

  • Röra på varmrökt regnbåge

  • Ägghalva med handskalade räkor och dillmajo

Kallskuret

  • Griljerad julskinka

  • Paté med björnbärsmarmelad

  • Rensalami

  • Kallrökt innanlår

Tillbehör

  • Gravlaxsås

  • Rödbetssallad

  • Senap

  • Gräddsås

  • Gräddfil

  • Hackad rödlök

Småvarmt

  • Janssons frestelse

  • Våra egengjorda köttbullar

  • Prinskorv

  • Honungsglaserad fläsksida

Dessert

  • Lingoncheesecake med pepparkakor och kola

pensionär

 

Jullunch för pensionärer

Alla rätter är tillagade från grunden här i vårt eget kök

Pris lunch: 395 kr/ person

Kall tallrik

  • Två sorters sill med tillbehör

  • Gravad regnbåge från börtnan

  • Jämtländskt Kallrökt nötinnanlår med sellerisallad

  • Griljerad skinka med smörslungad grönkål och rostad mandel.

  • Egentillverkad viltpaté med björnbärsmarmelad

Varm tallrik

  • Honung och svartpeppar glaserad fläsksida

  • Vår egen timjankryddade lammkorv med rödkål

  • Prinskorv

  • Julkryddad Viltbulle

  • Brysselkål med knaperstekt rökt sida

  • Potatis

  • Gräddsås

Dessert

  • Ris à la Malta

  • Kaffe och kaka

julbord

 

Julfestmåltid

Alla rätter är tillagade från grunden här i vårt eget kök

Pris: 695 kr/ person

Första Tallriken

  • Calvadossill med äpple, valnötter & gräddfil

  • Vår egna egna senapssill

  • Gin- & gurksill med svartpeppar & cintronzest

  • Gubbröra på Marias knäckebröd

  • Kokt potatis

  • Hackad rödlök, skuren gräslök, smetana

Andra Tallriken

  • Lättgravad regnbåge med citruskräm

  • Kallrökt regnbåge med färskostkräm, pepparrot & picklad kålrabbi

  • Bakad regnbåge med wakamesallad, hjotronchutney & sojamajo

  • Tatare på lättgravad regnbåge med dillmajo på Marias kavring

Tredje Tallriken

  • Marias smörstekta surdegsbröd med rensalami, krämig färskost & picklade kantareller

  • Örtgravad hjort med enbärsmajo, picklad fänkål & rostad purjolök

  • Vår egengjorda lammkorv på en bädd av syrad rödkål

  • Griljerad skinka på julig grönkål, rostad mandel & vår egen senap

Fjärde Tallriken

  • Honung och svartpeppar-glaserad fläsksida och gräddkokt selleripuré

  • Älg- och hjortfärsbulle med vilt sås

  • Kryddig salsicciakorv på belugalinser i tomatsås

  • Smörstekt brysselkål med knaprig varmrökt sida

  • Potatis- och västerbottenbakelse

Dessertbord

Upplev ett dessertbord utöver det vanliga. Varje liten skapelse är tillagad från grunden med noga utvalda råvaror och en känsla för perfektion. Låt dig förföras av våra mousser, pannacottor, småkakor och praliner. En kulinarisk resa där varje detalj är genomtänkt för att imponera både på ögat och smaklökarna.

  • Facebook
  • Vit Instagram Ikon

Kojbyn 275 

845 95 Rätan 

Sweden

©2021 Follingers Bröd och Mathantverk AB- All Rights Reserved

Web and Logo Designs by Anton Follinger

bottom of page